Finca de la Rica Rioja El Nómada 'Selection de Parcelas' 2019 Finca de la Rica Rioja El Nómada 'Selection de Parcelas' 2019
Finca de la Rica Rioja El Nómada 'Selection de Parcelas' 2019 Finca de la Rica Rioja El Nómada 'Selection de Parcelas' 2019
Finca de la Rica Rioja El Nómada 'Selection de Parcelas' 2019
0 Review | Review toevoegen
Mooie volle Rioja, met aroma's van zwart fruit, peper, chocolade en noten. Ondersteunend houtgebruik met een geweldige structuur en zuurgraad. Ook verkrijgbaar als Magnum voor €49,95

Standaard levertijd

3 werkdagen

€ 23,95
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Je vindt Finca de la Rica in Labastida, in het zuiden van de regio Álava en op slechts 4 km van Haro (Rioja). Het is gelegen op het perceel van ‘El Convento’, in het hart van de Rioja. Vroeger plantten wijnbouwers, vlak voordat een wijngaard aangeplant werd, diverse groenten om de bodem een betere vruchtbaarheid te geven. In dit gebied werd een groente die plaatselijk “La Rica” heette geplant; de hele zone stond in het dorp bekend als Finca de la Rica.

Rioja Alavesa, en in het bijzonder Labastida, wordt beschouwd als de ‘Grand Cru’ van Rioja. De typische bodems van kalkhoudende klei en het unieke klimaat bieden de ideale omstandigheden voor het rijpen van het belangrijkste druivenras: tempranillo.
De Sierra Cantabria in het noorden houdt regen, mist en overmatige vochtigheid vanuit het Baskenland tegen, en de Ebro-rivier in het zuiden zorgt voor relatieve koelte in de warmste jaren.

Finca de la Rica bezit wijngaarden in 41 verschillende percelen van Rioja Alavesa. De gemiddelde leeftijd van de wijngaarden is tussen de 45 en 65 jaar. El Nómada Rioja komt van de 4 top-percelen Andaverde, Henares, Larrazuri en Matadula. Alle percelen worden door Javier en Arturo handmatig bewerkt en geoogst. Bij aankomst in de bodega is er een strenge selectie van de druiven, waarna - zonder te persen - van de meest gezonde en rijpe druiven uitsluitend het eerste sap gebruikt wordt. El Nómada rijpt na de vergisting 14 maanden op nieuwe Franse vaten.

De wijn wordt gemaakt van 95% tempranillo en 5% graciano. Graciano geeft een extra impuls en meer kleur aan de wijn. Deze druif geeft zo weinig opbrengst dat uitsluitend de beste Bodega's uit Rioja er nog mee werken.

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

Naam
Rioja El Nomada 'Selection de Parcelas'
Regio
Rioja Alavesa
Druifsoort
Tempranillo en Graciano
Producent
Finca de la Rica
Jaar
2019
Kleur
rood
Land
Spanje
Alcoholpercentage
14 %