Ratzenberger | GG Steeger st Jost Riesling 2019
Ratzenberger | GG Steeger st Jost Riesling 2019
0 Review | Review toevoegen
Zuivere, kruidige GG Riesling met een mooie balans tussen rijp fruit, aardse tonen en geïntegreerde zuren. De afdronk is lang en vol met veel spanning.

Standaard levertijd

drie werkdagen

€ 35,00
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
VDP
Weingut Ratzenberger is lid van de VDP (Verband Deutscher Prädikats- und Qualitätsweingüter). De VDP is een toonaangevende organisatie die ongeveer 200 van Duitslands beste wijngoederen verenigt en als logo een adelaar met een druiventros voert. Deze organisatie heeft sinds de jaren negentig van de vorige eeuw gewerkt aan een wijngaard-classificatie. Tegelijk stelde men strenge normen op waaraan wijnen uit geklasseerde wijngaarden moeten voldoen.
 

Steeger St. Jost 'Grosse Gewächs' Riesling 2019, VDP.Grosse Lage
De steile topwijngaard 'Steeger St. Jost' biedt precies de juiste omstandigheden voor zeer hoogwaardige, droge Rieslings. De 'Tonschiefer' (blauwe kleileisteen) benadrukt de typische mineraliteit van de Riesling en de stuivende zandlaag, die hier ongeveer 10.000 jaar geleden door een vulkaanuitbarsting is meegevoerd, is een van de redenen voor de verleidelijke, fruitige geur.

De opbrengst voor deze wijn is zeer laag omdat er in julie/augustus al een groene oogst plaatsvindt. De uiteindelijke opbrengst komt niet boven de 35 hl/ha uit.
Na een selectieve, handmatige oogst van de meest rijpe druiven van 60 jaar oude wijnstokken volgt een zachte persing en een spontane, langzame gisting. De wijn blijft vervolgens 9 maanden op z'n gist rijpen. 

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

Naam
Steeger St Jost GG Riesling
Regio
Mittelrhein
Druifsoort
Riesling
Producent
Ratzenberger
Jaar
2019
Kleur
wit
Soort
VDP Grosse Lage
Land
Duitsland
Alcoholpercentage
12,5%