Dominio de la Granadilla | Rueda Verdejo 2021
Dominio de la Granadilla | Rueda Verdejo 2021
0 Review | Review toevoegen
Biologische wijn, helder strogeel. Expressieve geur, elegant, iets citrusfruit, lichtkruidig en mineraal. In de smaak mooi fris fruit, zachte zuren en een licht typisch Verdejo-bittertje.

Standaard levertijd

3 werkdagen

€ 9,75
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Rueda
Rueda heeft een lange traditie als wijngebied. De kwaliteitsstatus, Denominación de Origen (DO), bestaat sinds 1980 en telt bijna 20.000 ha aan wijngaarden. Het gebied bevindt zich 175 kilometer ten noordwesten van Madrid in het noordelijke deel van la Meseta Norte (de Spaanse hoogvlakte). De wijngaarden liggen grotendeels ten zuiden van de rivier Duero op een hooggelegen plateau, 600 aÌ€ 800 meter boven zeeniveau. Het klimaat is continentaal met Atlantische windinvloeden en wordt gekenmerkt door grote temperatuurverschillen. In de nacht koelt het snel af, zeker in de herfstmaanden, wat voor frisse druivenaroma’s zorgt. In december ligt de gemiddelde temperatuur maar amper boven het vriespunt, maar in juli is de gemiddelde temperatuur bijna 30 °C. 

De 'La Granadilla' wijnen komen uit het hart van de DO Rueda. De druivenstokken zijn 25 jaar oud en staan aan de basis van de mooie kwaliteit van de wijnen.
De mechanische oogst van de verdejo-druiven vindt in de koele herfstnachten plaats. Hierdoor wordt de kwaliteit van de druiven behouden, waarbij zonlicht wordt vermeden en oxidatie van het vruchtvlees wordt tegengegaan. Alles voor de juiste verfijning en frisheid!

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

Naam
Rueda
Regio
Casttilla Y Leon
Druifsoort
Verdejo
Producent
Dominio de La Granadilla
Jaar
2021
Kleur
wit
Soort
Denominación de Origen (DO)
Alcoholpercentage
13,5%