Bodegas Vina Somoza | Neno Godello 2021
Bodegas Vina Somoza | Neno Godello 2021
0 Review | Review toevoegen
Volle, frisse en evenwichtige wijn met mooie zuren en een volle afdronk. Fijne aroma’s van appel en peer.

Standaard levertijd

Drie werkdagen

€ 15,00
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Rías Baíxas is bekender, maar uit Valdeorras komen wellicht de duurste witte wijnen van Galicië. Het gebied Valdeorras (vallei van goud) ligt in het oostelijk deel van Galicië, ten oosten van de stad Ourense. De wijngaarden bevinden zich met name op de terrassen langs de rivieren Sil, Xares en Bibei. Godello is hier het belangrijkste druivenras. Valdeorras ligt op de grens van een Atlantisch en een continentaal klimaat met minder invloeden van de oceaan dan in Rías Baíxas. De bodem varieert van graniet, gneis, kwartsiet en klei op de oevers van de rivier Bibei tot leisteen en schist langs de rivier de Sil. De beste wijnen komen van oude stokken op de hoger gelegen wijngaarden op terrassen van 600 tot 800 meter hoogte. Kortom, een regio met enorm veel potentieel voor grote witte wijnen!

'Neno' Godello 2021
Neno betekent 'het kind' in het Galicisch. Met zijn joviale persoonlijkheid is dit de meest expressieve witte wijn van Viña Somoza. 
De wijn komt van godello-druiven uit verschillende percelen: hoger gelegen leisteenbodems, graniet, middenhellingen met 'xábregos' (zand) en alluviale bodems van de vallei.
De druiven worden met de hand geoogst in kleine kistjes van 15kg. Na een strenge selectie volgt een koude maceratie van 12 tot 48 uur. Vervolgens worden de druiven zacht geperst. De temperatuurgecontroleerde spontane gisting vindt plaats in roestvrijstalen tanks, vaten en Franse eiken vaten. De wijn blijft 8 maanden op de fijne droesem rusten.

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

Naam
Neno Godello
Regio
Valdeorras
Druifsoort
Godello
Producent
Bodegas Viña Somoza
Jaar
2021
Kleur
Wit
Soort
Denominacíon de Origen (DO)
Land
Spanje
Alcoholpercentage
13,5%