Noble Hill | Viognier 2017

Krijgt 3 sterren van Platters Jaargang 2014 100% Viognier. Restsuiker 1,2gr/l, zuur 5,3 gr/l,   Van deze wijn wordt ieder jaar slechts een paar honderd liter gemaakt. Na de pluk worden de druiven gek

Standaard levertijd

Drie werkdagen

€ 11,95
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

Noble Hill | Viognier

Krijgt 3 sterren van Platters
Jaargang 2014
100% Viognier

 
Van deze wijn wordt ieder jaar slechts een paar honderd liter gemaakt. Na de pluk worden de druiven gekoeld en als tros geperst. De eerste gisting geschiedt in 300 liter vaten van Frans Eiken met wilde gist. De Viognier blijft daar 9 maanden.
 
Het resultaat is volgens sommigen één van de mooiste Viogniers ooit gedronken. Een licht houtgerijpte wijn met de heerlijke kruidigheid van de Viognier druif. Kwalitatief zeer hoogwaardige wijn die ook makkelijk enkele jaren kan liggen.
 

Wijnhuis Noble Hill

Dit wijnhuis uit de 17e eeuw heeft haar wijngaarden op de Simonsberg rondom het Estate. Noble Hill is een kleine producent met een productie van circa 60.000 flessen per jaar. Het Estate is eigendom van de familie Tillery. De zoon, Kristopher is de jonge wijnmaker. Een vak dat hij met fanatieke precisie uitvoert. De druiven worden eerst gekoeld voordat ze worden geperst. Een deel van de druiven wordt niet ontsteelt, maar geperst als tros (whole bunch pressing). Een deel van de wijnen krijgt een lichte en altijd subtiele houtlagering.

Het Estate is klein, maar zeer smaakvol ingericht. Het restaurant is een echte aanrader. De wijnen uit de Noble Hill Range hebben alle een sleutel op het etiket. Elke sleutel staat voor een duivensoort en je kunt aan de sleutel dus al zien welke wijn je in de fles hebt.

Vinolo heeft gekozen voor 7 wijnen van Noble Hill. Noble Hill heeft een aparte lijn voor de eenvoudiger en gunstige geprijsde wijnen genaamd Bloem. Hieruit kozen wij 2 rode wijnen de Cabernet Sauvignon-Merlot en de Syrah-Mourvèdre. Heerlijk makkelijk drinkbare wijnen voor een zeer vriendelijke prijs. Uit de Noble Hill lijn kozen wij de heerlijke Mourvèdre Rosé, de houtgerijpte Chardonnay, de ook houtgerijpte en prachtige Viognier en de rode topwijn de ‘Estate Blend’.
Daarnaast ook de Blanc de Blancs MCC. MCC staat voor Methode Cap Classique, een Mousserende wijn gemaakt als Champagne.

Voor Noble Hill is Vinolo vanaf 2016 exclusief importeur in Nederland.

Naam
: Noble Hill Viognier
Regio
: Simonsberg-Paarl
Druifsoort
: Viognier
Producent
: Noble Hill
Jaar
: 2017
Kleur
: Wit
Land
: Zuid-Afrika
Alcoholpercentage
: 14%