Silvia Imparato | Montevetrano 2019
Silvia Imparato | Montevetrano 2019
0 Review | Review toevoegen
Een rijke, complexe wijn, en tegelijkertijd ook vloeiend en elegant. Donker robijnrood, indrukken van kersen en bessen, lichte mineraliteit. Tonen van kaneel en kardemom, mooie zuren, zachte tannines

Standaard levertijd

3 werkdagen

€ 69,95
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Montevetrano 2019 is een blend van Cabernet Sauvignon, Aglianico en Merlot.
De wijn wordt na een lange schilweking 20 dagen vergist in RVS. Vervolgens is er een  rijping van 12 maanden op Franse barriques van eiken. De wijn krijgt minimaal 6 maanden rijping op fles.

Silvia Imparato, een beroepsfotografe bezoekt halverwege de jaren tachtig een aantal culturele bijeenkomsten waar ook een aantal jonge opkomende wijnmakers zijn uit beroemde wijnfamilies.
Silvia oppert het plan om te willen experimenteren met een kleine wijnproduktie op haar  familiebezit Montevetrano inCampania
Campania, de regio rondom Napels, is dé meest dynamische en innoverende wijnregio van de Mezzogiorno! De regio is boeiend en contrastrijk en is een van de oudste kwaliteitswijngebieden van het Middellandse Zeegebied. Campania heeft een heet kustgebied en een hoog en daardoor relatief koel binnenland. De meeste bodems zijn van vulkanische origine, maar wisselen in samenstelling. Van tufsteen tot arme bodems met klei. 


Samen met Riccardo Coterella, de broer van een beroemd oenoloog, beginnen ze met het planten van internationale druivensoorten als cabernet sauvignon en merlot, terwijl een paar rijen aglianico blijven staan.
Silvia's Montevetrano werd geboren in een tijd dat er veel aandacht was voor de Bordeaux-stijl en velen in Italië zich richtten op internationale druiven. Het fenomeen Bolgheri was inmiddels geboren en een beetje overal probeerde men deze trend te volgen.

De eerste jaargang van Montevetrano was in 1991; een paar flessen voor familie en vrienden.
In 1993 kwam de wijn voor de eerste keer op de markt, en was direct een groot succes.
Er kwamen prijzen en onderscheidingen uit heel Italië en het buitenland met eindeloos exponentieel succes. 

Montevetrano werd al snel de Sassicaia van Zuid-Italië genoemd en is een van de iconische wijnen van Italië geworden.
Ricardo Cotarella, ondertussen een van de allerbeste en beroemdste wijnmakers van Italië, is nog steeds aan Montevetrano verbonden.

Vandaag de dag is Montevetrano een landgoed van 26 hectare

 

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

Naam
Montevetrona
Regio
Campania
Druifsoort
Cabernet Sauvignon, Aglianico, Merlot
Producent
Silvia Imparato
Jaar
2019
Kleur
rood
Soort
IGT Colli di Salerno
Land
Italië
Alcoholpercentage
13,5%