Allée Bleue | Sauvignon Blanc 2017

Een heerlijke frisse wijn voor de liefhebbers van Sauvignon. Als aperitief, maar ook te combineren met alle soorten lichte vis en schaaldieren.

Standaard levertijd

Drie werkdagen

€ 8,95
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

Allée Bleue | Sauvignon Blanc

Krijgt 4 sterren van Platters
Jaargang 2017
91% Sauvignon Blanc, 9% Semillon


De druiven zijn afkomstig uit het koelere gebied Walker Bay aan de Indisch Oceaan. De handgeplukte druiven werden eerst gekoeld alvorens te worden geperst. De rijping heeft plaatsgevonden op de lie en in Inox vaten. Geen houtrijping, waardoor het resultaat een heerlijk frisse Sauvignon Blanc is geworden.
 
Een heerlijke frisse wijn voor de liefhebbers van Sauvignon. Als aperitief, maar ook te combineren met alle soorten lichte vis en schaaldieren.

Wijnhuis Allée Bleue

Allée Bleue is de Franse naam van dit Zuid-Afrikaanse wijnhuis uit Franschhoek, een dorp nabij Stellenbosch midden in de prachtige South African Winelands. De naam verwijst naar de blauwige Eucalyptus bomen die de oprijlaan van het Estate omzomen.

Allée Bleue is sinds enkele jaren eigendom van de Duitse familie Dauphin. Het wijngoed produceert circa 350.000 flessen wijn per jaar en is daarmee een middelgrote producent. Naast wijn is Allée Bleue een grote producent van kruiden, maar ook een locatie voor conferenties en festiviteiten. Tevens kan er op het wijngoed worden overnacht in de mooi gerestaureerde accommodatie. Zie ook hun website: www.alleebleue.co.za.

De enthousiaste wijnmaker Van Zyl du Toit (mooie combinatie van een Afrikaanse en Franse naam) is sinds 2009 verbonden aan dit wijnhuis. Hij maakt een breed spectrum aan wijnen, alle met een bijzonder karakter. De meeste wijnen betreffen echte kwaliteitswijnen, die met veel liefde en vakmanschap worden gemaakt. Vinolo heeft 7 wijnen van dit wijnhuis geselecteerd.

De frisse Sauvignon Blanc, de typisch Zuid-Afrikaanse licht houtgerijpte Chenin, de volle Cabernet Sauvignon/Merlot, de echt ongeëvenaarde Shiraz en de prachtige Pinotage. Daarnaast een eenvoudige Chardonnay en hun top witte wijn de Isabeau, een ongebruikelijk, maar heerlijke, combinatie van Chardonnay, Semillon en Viognier.
Vinolo is in Nederland exclusief importeur van de wijnen van Allée Bleue.

Naam
: Allée Bleue Sauvignon Blanc
Regio
: Walker Bay
Druifsoort
: 91% Sauvignon Blanc, 9% Semillon
Producent
: Allée Bleue
Jaar
: 2017
Kleur
: Wit
Soort
:
Land
: Zuid-Afrika
Alcoholpercentage
: 13%