Ciacci Piccolomini d'Aragona | Rosso di Montalcino 2012

100% Sangiovese, 12 maanden gerijpt op eiken vaten. Heeft zachte en ronde tannines, structuur en complexiteit. Een mooie wijn bij vlees en kaas.

Standaard levertijd

Drie werkdagen

€ 19,25
€ 12,95
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

Ciacci Piccolomini d'Aragona | Rosso di Montalcino

De Rosso di Montalcino wordt ook wel gezien als het zusje van de bekendere Brunello di Montalcino. Deze Rosso wordt gemaakt van 100% Sangiovese Grosso, geplant op een kleine 8 hectare grond op circa 300 meter hoogte. De wijn rijpt 12 maanden in Sloveens eiken vaten. De kleur van deze jaargang is donkerrood, de geur is intens, warm en vol. In de smaak is de wijn zacht en toch stevig. 

Een prachtige begeleiding bij vlees en kaas, maar ook zonder begeleiding is deze wijn een waar feest. De fles is met een hologram beschermd tegen vervalsing zodat u weet dat u een echte Ciacci Piccolomini d’Aragona in het glas heeft.

Ciacci Piccolomini d’Aragona 

Gelegen ten zuiden van Montalcino midden in de heuvels van Toscane ligt dit wijngoed met deze tot de verbeelding sprekende naam. De oorsprong van dit wijnhuis gaat terug tot de 17e eeuw toen het Palazzo werd gebouwd door de toenmalige bisschop van Montalcino, Fabius de Vecchis. In 1877 werd het verkocht aan Francesco Ciacci. Begin 20e eeuw trouwde zijn dochter, Elda Ciacci, met graaf Alberto Piccolomini d’Aragona, een rechtstreekse nazaat van Paus Pius II. Toen Gravin Elda Ciacci Piccolomini d’Aragona kinderloos stierf in 1985 liet zij het wijngoed na aan Giuseppe Bianchini, die in die tijd al verantwoordelijk was voor de wijngaard. Algemeen wordt erkend dat de wijnen daarna aanzienlijk in kwaliteit zijn gegroeid, tot het hoge niveau dat ze nu hebben. In 2004 is Giuseppe overleden en zijn passie voor wijn maken wordt nu voortgezet door zijn kinderen Paolo en Lucia. Het wijngoed heeft 35 hectare wijngaarden, waaronder top Brunello wijngaarden.

Naam
Rosso di Montalcino
Regio
Toscane
Druifsoort
Sangiovese Grosso
Producent
Ciacci Piccolomini d'Aragona
Jaar
2012
Kleur
Rood
Land
Alcoholpercentage
14,5%