Allée Bleue | Pinotage 2017

Volgens Platters: ‘Lovely example, excellent with food’. De heeft fruit, vanille en hout. De smaak is rijk, zacht en zeer elegant.

Standaard levertijd

Drie werkdagen

€ 17,95
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen


 

Allée Bleue | Pinotage

Krijgt 4 sterren van Platters
Jaargang 2015
Pinotage 100%

 
Een echte en fantastische Zuid-Afrikaanse Pinotage. De trots van wijnmaker Van Zyl en met recht. De druiven komen van speciaal geselecteerde wijngaarden in Franschhoek en Piekenierskloof. Houtrijping gedurende 18 maanden in vooral Frans eiken en 10% Amerikaans eiken. Volgens Platters: ‘Lovely example, excellent with food’. De heeft fruit, vanille en hout. De smaak is rijk, zacht en zeer elegant.
 
Rijpt de komende jaren verder door op de fles.

Wijnhuis Allée Bleue

Allée Bleue is de Franse naam van dit Zuid-Afrikaanse wijnhuis uit Franschhoek, een dorp nabij Stellenbosch midden in de prachtige South African Winelands. De naam verwijst naar de blauwige Eucalyptus bomen die de oprijlaan van het Estate omzomen.

Allée Bleue is sinds enkele jaren eigendom van de Duitse familie Dauphin. Het wijngoed produceert circa 350.000 flessen wijn per jaar en is daarmee een middelgrote producent. Naast wijn is Allée Bleue een grote producent van kruiden, maar ook een locatie voor conferenties en festiviteiten. Tevens kan er op het wijngoed worden overnacht in de mooi gerestaureerde accommodatie. Zie ook hun website: www.alleebleue.co.za.

De enthousiaste wijnmaker Van Zyl du Toit (mooie combinatie van een Afrikaanse en Franse naam) is sinds 2009 verbonden aan dit wijnhuis. Hij maakt een breed spectrum aan wijnen, alle met een bijzonder karakter. De meeste wijnen betreffen echte kwaliteitswijnen, die met veel liefde en vakmanschap worden gemaakt. Vinolo heeft 7 wijnen van dit wijnhuis geselecteerd.

De frisse Sauvignon Blanc, de typisch Zuid-Afrikaanse licht houtgerijpte Chenin, de volle Cabernet Sauvignon/Merlot, de echt ongeëvenaarde Shiraz en de prachtige Pinotage. Daarnaast een eenvoudige Chardonnay en hun top witte wijn de Isabeau, een ongebruikelijk, maar heerlijke, combinatie van Chardonnay, Semillon en Viognier.

Vinolo is in Nederland exclusief importeur van de wijnen van Allée Bleue.

English description
Intense brick red colour. Upfront fruit bringing to mind ripe cherries and plums followed by sweet vanilla pods , liquorice and some cedar wood, all reflecting the cultivar. The palate is rich, soft and very elegant. A full flavoured Pinotage that depicts the terroir and cultivar.
Awarded 4,5 stars by Platters.

Naam
Allée Bleue Pinotage
Regio
Franschhoek en Piekenierskloof
Druifsoort
Pinotage
Producent
Allée Bleue
Jaar
2017
Kleur
Rood
Alcoholpercentage
14,5%