Noble Hill | Mourvèdre Rosé 2017

Jaargang 2017 100% Mourvèdre De Mourvèdre-druif komt van oorsprong uit Zuid-Frankrijk (Languedoc). Kan goed in een warm klimaat. De kleur is diep zalmroze en de wijn heeft aroma's van aardbei, meloen

Standaard levertijd

3 werkdagen

€ 9,50
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

Noble Hill | Mourvèdre Rosé

 


Jaargang 2016
100% Mourvèdre
 

De Mourvèdre-druif komt van oorsprong uit Zuid-Frankrijk (Languedoc) en is dus goed bestand tegen de warmte. De Mourvèdre wijngaard van Noble Hill is kleiner dan 1 hectare en het aantal flessen is dan ook beperkt. De oogst 2015 was vroeg, vanwege het warme en droge weer.
 
Deze rosé heeft een prachtige zachtroze kleur en een even zachte smaak vol fruit. Je herkent aardbeien en watermeloen. Gekozen tot de top 10 van Rosé in Zuid-Afrika (zie www.roserocks.co.za) en winnaar van een gouden medaille Michelangelo International Wine Awards
 

Wijnhuis Noble Hill

Dit wijnhuis uit de 17e eeuw heeft haar wijngaarden op de Simonsberg rondom het Estate. Noble Hill is een kleine producent met een productie van circa 60.000 flessen per jaar. Het Estate is eigendom van de familie Tillery. De zoon, Kristopher is de jonge wijnmaker. Een vak dat hij met fanatieke precisie uitvoert. De druiven worden eerst gekoeld voordat ze worden geperst. Een deel van de druiven wordt niet ontsteelt, maar geperst als tros (whole bunch pressing). Een deel van de wijnen krijgt een lichte en altijd subtiele houtlagering.


Het Estate is klein, maar zeer smaakvol ingericht. Het restaurant is een echte aanrader. De wijnen uit de Noble Hill Range hebben alle een sleutel op het etiket. Elke sleutel staat voor een duivensoort en je kunt aan de sleutel dus al zien welke wijn je in de fles hebt.

Vinolo heeft gekozen voor 7 wijnen van Noble Hill. Noble Hill heeft een aparte lijn voor de eenvoudiger en gunstige geprijsde wijnen genaamd Bloem. Hieruit kozen wij 2 rode wijnen de Cabernet Sauvignon-Merlot en de Syrah-Mourvèdre. Heerlijk makkelijk drinkbare wijnen voor een zeer vriendelijke prijs. Uit de Noble Hill lijn kozen wij de heerlijke Mourvèdre Rosé, de houtgerijpte Chardonnay, de ook houtgerijpte en prachtige Viognier en de rode topwijn de ‘Estate Blend’.
Daarnaast ook de Blanc de Blancs MCC. MCC staat voor Methode Cap Classique, een Mousserende wijn gemaakt als Champagne.

Voor Noble Hill is Vinolo vanaf 2016 exclusief importeur in Nederland.

Naam
: Noble Hill Mourvèdre Rosé
Druifsoort
: Mourvèdre
Producent
: Noble Hill
Jaar
: 2017
Kleur
: Rosé
Land
: Zuid-Afrika