Dupont Fahn | Meursault 'Les Vireuils' 2015
Dupont Fahn | Meursault 'Les Vireuils' 2015

Een wijn met een zeer weelderige geur vol met exotisch rijp fruit. De afdronk is lang en intens met een fijn botertje. De wijn is zo gemaakt dat hij jong gedronken kan worden.

Standaard levertijd

3 werkdagen

€ 32,95
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen Supersnel betalen met  Tikkie Je accepteert de voorwaarden door hierop te klikken

Dupont Fahn | Meursault 'Les Vireuils'

De wijn komt van het akkertje ‘Les Vireuils’ dat 40 jaar geleden is aangeplant.

Hoewel de vinificatie traditioneel is, smaken de wijnen van Michel Dupont-Fahn anders dan die van andere traditioneel werkende wijnboeren. Zijn wijnen zijn namelijk veel uitbundiger, met een bijna zwoel parfum, een exotische smaak en met een extreme rijpheid. Dupont-Fahn oogst altijd zeer laat waardoor de opbrengst per hectare altijd laag is. De oogst vindt geheel handmatig plaats. De druiven worden gevinifieerd in houten cuves, waarna de wijn gedurende een klein jaar rijpt op eiken vaten, waarvan 25% nieuw.

Het resultaat is een zeer weelderige geur vol met exotisch rijp fruit. De afdronk is lang en intens met een fijn botertje. De wijn is zo gemaakt dat hij jong gedronken kan worden.

Domaine Dupont Fahn

Michel Dupont Fahn maakt zijn wijnen in de Bourgogne en in de Lanuedoc. Hij pendelt tussen deze 2 gebieden. In de Bourgogne staat zijn ervaren Engelse wijnmaker Mark Davies aan de basis van de wijnbouw en vinificatie. Dupont Fahn gaat alleen voor kwaliteit. In de Bourgogne levert dit een zeer fraaie Meursault en een unieke Auxey-Duresses rosé. In de Languedoc maakt hij 2 fraaie wijnen van  Chardonnay en een prachtige Viognier. De wijn wordt gemaakt zoals de Meursault in de Bourgogne, met late pluk, handmatige pluk en houtrijping. 

Naam
: Meursault 'Les Vireuils'
Regio
: Bourgogne
Druifsoort
: Chardonnay
Producent
: Michel Dupont Fahn
Jaar
: 2015
Kleur
: Wit
Land
: Frankrijk