Pierre Henri Ginglinger | Pinot Blanc 2015
Pierre Henri Ginglinger | Pinot Blanc 2015

De ideale begeleider van asperges

Standaard levertijd

Drie werkdagen

€ 9,50
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

Pierre Henri Ginglinger | Pinot Blanc

Van het Biologische wijnhuis Ginglinger selecteerden wij de Pinot Blanc. Een heerlijke, fruitige Pinot Banc. De ideale begeleider van asperges. 100% Biologisch.

Pierre Henri Ginglinger

Gelegen in Eguisheim, onder de rook van Colmar, in het hart van de Elzas. Mathieu Ginglinger (35 jaar oud) is de wijnmaker en runt het bedrijf samen met zijn vrouw Stéphanie. De geschiedenis van dit wijnhuis gaat terug tot 1610. Ze bezitten thans ca 15 ha wijngaard in de Elzas en maken alle soorten die de Elzas kent, waaronder de Pinot Blanc, Pinot Gris, Riesling, Gewurztraminer en Pinot Noir. Zij bezitten Grand Cru wijngaarden op de Eichberg, de Pfersigberg en in Ollwiller. De totale productie is circa 110.000 flessen per jaar.

De familie bezit een huis in het centrum van Eguisheim. Hier is het proeflokaal. Vroeger woonde hier ook de familie, nu is het tevens een Chambre d’Hotes.

De wijn wordt iets verderop gemaakt, in een loods, waar ze meer ruimte hebben. Hier maken ze ook de Cremant, die gemaakt wordt als een Champagne.

Sinds 2001 maakt Gingliger de wijnen op biologische wijze, dat betekent zonder chemische bestrijdingsmiddelen. Wij selecteerden de Pinot Blanc, die medailles won op diverse concours.

Naam
Alsace Pinot Blanc
Regio
Elzas
Druifsoort
Pinot Blanc
Producent
Henri Ginglinger
Jaar
2015
Kleur
Wit
Land
Alcoholpercentage
12,5%