Noble Hill | Estate Blend 2014

De top rode wijn van Noble Hill. Traditionele Bordeaux blend met Cabernet Sauvignon, Merlot Cabernet Franc en Petit Verdot. Alle druiven worden handgeplukt en de wijn rijpt in Frans Eiken.

Standaard levertijd

Drie werkdagen

€ 16,95
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

Noble Hill | Estate Blend

 

Krijgt 4 sterren van Platters
Jaargang 2012
66% Cabernet-Sauvignon, 28% Merlot, 3% Petit Verdot, 3% Cabernet-Franc 3%

 
De top rode wijn van Noble Hill. Traditionele Bordeaux blend. Alle druiven worden handgeplukt en de wijn rijpt in Frans Eiken. Deze zorgvuldig gemaakte wijn is vol, zacht, rond en heeft veel structuur. Zal de komende jaren verder rijpen op de fles, maar ook nu al prachtig.

Komt in een prachtige cadeauverpakking, zoals te zien is op de tweede foto
 

Wijnhuis Noble Hill

Dit wijnhuis uit de 17e eeuw heeft haar wijngaarden op de Simonsberg rondom het Estate. Noble Hill is een kleine producent met een productie van circa 60.000 flessen per jaar. Het Estate is eigendom van de familie Tillery. De zoon, Kristopher is de jonge wijnmaker. Een vak dat hij met fanatieke precisie uitvoert. De druiven worden eerst gekoeld voordat ze worden geperst. Een deel van de druiven wordt niet ontsteeld, maar geperst als tros (whole bunch pressing). Een deel van de wijnen krijgt een lichte en altijd subtiele houtlagering.

Het Estate is klein, maar zeer smaakvol ingericht. Het restaurant is een echte aanrader. De wijnen uit de Noble Hill Range hebben alle een sleutel op het etiket. Elk type sleutel staat voor een bepaald druivenras.

Vinolo heeft gekozen voor 7 wijnen van Noble Hill. Er is een aparte lijn voor de eenvoudiger en gunstige geprijsde wijnen genaamd Bloem.
Hieruit kozen wij 2 rode wijnen; Cabernet Sauvignon-Merlot en Syrah-Mourvèdre. Heerlijk makkelijk drinkbare wijnen voor een zeer vriendelijke prijs.
Uit de Noble Hill lijn kozen wij de Mourvèdre Rosé, houtgerijpte Viognier, Merlot en twee Estate Blends (wit en rood)
Daarnaast ook de Blanc de Blancs MCC. MCC staat voor Methode Cap Classique, een Mousserende wijn gemaakt als Champagne.

Voor Noble Hill is Vinolo vanaf 2016 exclusief importeur in Nederland.

Naam
: Noble Hill Estate Blend
Regio
: Simonsberg, Paarl
Druifsoort
: 66% Cabernet-Sauvignon, 28% Merlot, 3% Petit Verdot, 3% Cabernet-Franc
Producent
: Noble Hill
Jaar
: 2014
Kleur
: Rood
Soort
:
Land
: Zuid-Afrika
Alcoholpercentage
: 14%