Cheval Quancard | Château Cossieu-Coutelin Saint-Estèphe 2011

Exclusief te koop bij Vinolo - Nu reeds heerlijk, maar bereikt het hoogtepunt rond 2020. Een fraaie investering in elke wijnkelder.

Standaard levertijd

3 werkdagen

€ 21,50
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

Cheval Quancard | Château Cossieu-Coutelin AOC Saint-Estèphe

Vanaf 1977 is deze wijngaard in de beroemde appelation St-Estèphe eigendom van de familie Quancard. Zij maken een perfect harmonieuze volle rode wijn. 

De bodem bestaat hoofdzakelijk uit klei en verweerde rots. Door de nabijheid van de monding van de Gironde heerst er een bijzonder micro-klimaat. De wijn rijpt gedurende 12 maanden in eiken vaten. Jaargang 2011 is een assemblage van Merlot (52%) en Cabernet-Sauvignon (48%). Nu reeds heerlijk, maar bereikt het hoogtepunt rond 2020. Een fraaie investering in elke wijnkelder. 

Deze wijn won een gouden medaille tijdens het Concours Général te Parijs in 2013.

Wijnhuis Cheval Quancard

Dit wijnhuis is in 1844 gestart door Paul Quancard en wordt nu, enkele generaties later, geleid door Marcel Quancard. In 1998 is het hart van het bedrijf neergestreken in Carbon Blanc, een dorpje ten nord-oosten van de stad Bordeaux. Hier heeft Cheval Quancard opslag en bottelfaciliteiten. 

Cheval Quancard is zowel producent als een handelshuis. Ze bezitten diverse eigen chateaus waar ze de druiven zelf verbouwen en de wijn zelf maken, zoals Château La Croix Margautot (Haut-Medoc) en Châteua Cossieu-Coutelin (Saint-Estèphe). 

Naam
: Château Cossieu-Coutelin 2011 AOC Saint-Estèphe
Regio
: Bordeaux
Druifsoort
: Merlot en Cabernet-Sauvignon
Producent
: Cheval Quancard
Jaar
: 2011
Kleur
: Rood
Land
: Frankrijk