Noble Hill 'Bloem' | Cabernet Sauvignon Merlot 2014

Een makkelijk drinkbare wijn die toch smaakvol en aangenaam is. Uit het bloemrijke gebied van de Zuid-Afrikaanse kaap.

Standaard levertijd

Drie werkdagen

€ 5,95
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

Noble Hill 'Bloem' | Cabernet Sauvignon Merlot

Van de wijnmakers van Noble Hill komt deze blend van 2 druivenrassen. Een makkelijk drinkbare wijn die toch smaakvol en aangenaam is. Uit het bloemrijke gebied van de Zuid-Afrikaanse kaap.
 

Wijnhuis Noble Hill

Dit wijnhuis uit de 17e eeuw heeft haar wijngaarden op de Simonsberg rondom het Estate. Noble Hill is een kleine producent met een productie van circa 60.000 flessen per jaar. Het Estate is eigendom van de familie Tillery. De zoon, Kristopher is de jonge wijnmaker. Een vak dat hij met fanatieke precisie uitvoert. De druiven worden eerst gekoeld voordat ze worden geperst. Een deel van de druiven wordt niet ontsteelt, maar geperst als tros (whole bunch pressing). Een deel van de wijnen krijgt een lichte en altijd subtiele houtlagering.

Het Estate is klein, maar zeer smaakvol ingericht. Het restaurant is een echte aanrader. De wijnen uit de Noble Hill Range hebben alle een sleutel op het etiket. Elke sleutel staat voor een duivensoort en je kunt aan de sleutel dus al zien welke wijn je in de fles hebt.

Vinolo heeft gekozen voor 7 wijnen van Noble Hill. Noble Hill heeft een aparte lijn voor de eenvoudiger en gunstige geprijsde wijnen genaamd Bloem. Hieruit kozen wij 2 rode wijnen de Cabernet Sauvignon-Merlot en de Syrah-Mourvèdre. Heerlijk makkelijk drinkbare wijnen voor een zeer vriendelijke prijs. Uit de Noble Hill lijn kozen wij de heerlijke Mourvèdre Rosé, de houtgerijpte Chardonnay, de ook houtgerijpte en prachtige Viognier en de rode topwijn de ‘Estate Blend’.
Daarnaast ook de Blanc de Blancs MCC. MCC staat voor Methode Cap Classique, een Mousserende wijn gemaakt als Champagne.

Voor Noble Hill is Vinolo vanaf 2016 exclusief importeur in Nederland.

Naam
Bloem Cabernet Sauvignon Merlot
Regio
Paarl
Druifsoort
Cabernet Sauvignon, Merlot
Producent
Noble Hill
Jaar
2014
Kleur
Rood
Land
Alcoholpercentage
14,5%