Allée Bleue | Cabernet Sauvignon Merlot 2013

Het levert een makkelijk drinkbare Bordeaux blend op. Een stevige wijn met 14,6% alcohol. Krachtig, maar toch soepel. Een favoriet tijdens onze proeverijen. De houtrijping vertaalt zich in subtiele va

Standaard levertijd

Drie werkdagen

€ 11,95
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

Allée Bleue | Cabernet Sauvignon Merlot

Krijgt 3 sterren van Platters
Gouden Medaille Mundus Vini 2015
Jaargang 2013
Cabernet Sauvignon: 56%, Merlot 44%
 

De druiven komen van de zogenaamde ‘mountains vineyards’ in Stellenbosch Zuid-Afrika. Na kneuzen blijven ze gedurende 4 dagen bij 7 graden inweken. De Merlot druiven worden handmatig geroerd voor maximale kleur en smaak extractie. Na malolactische gisting rijpt de wijn 14 maanden in Frans houten vaten. Hiervan betreft 60% nieuwe vaten.

Het levert een makkelijk drinkbare Bordeaux blend op. Een stevige wijn met 14,6% alcohol. Krachtig, maar toch soepel. Een favoriet tijdens onze proeverijen. De houtrijping vertaalt zich in subtiele vanille tonen. Een prachtige wijn in combinatie met kaas of vlees.

 

Wijnhuis Allée Bleue

 

Allée Bleue is de Franse naam van dit Zuid-Afrikaanse wijnhuis uit Franschhoek, een dorp nabij Stellenbosch midden in de prachtige South African Winelands. De naam verwijst naar de blauwige Eucalyptus bomen die de oprijlaan van het Estate omzomen.

Allée Bleue is sinds enkele jaren eigendom van de Duitse familie Dauphin. Het wijngoed produceert circa 350.000 flessen wijn per jaar en is daarmee een middelgrote producent. Naast wijn is Allée Bleue een grote producent van kruiden, maar ook een locatie voor conferenties en festiviteiten. Tevens kan er op het wijngoed worden overnacht in de mooi gerestaureerde accommodatie. Zie ook hun website: www.alleebleue.co.za.

De enthousiaste wijnmaker Van Zyl du Toit (mooie combinatie van een Afrikaanse en Franse naam) is sinds 2009 verbonden aan dit wijnhuis. Hij maakt een breed spectrum aan wijnen, alle met een bijzonder karakter. De meeste wijnen betreffen echte kwaliteitswijnen, die met veel liefde en vakmanschap worden gemaakt. Vinolo heeft 7 wijnen van dit wijnhuis geselecteerd.

De frisse Sauvignon Blanc, de typisch Zuid-Afrikaanse licht houtgerijpte Chenin, de volle Cabernet Sauvignon/Merlot, de echt ongeëvenaarde Shiraz en de prachtige Pinotage. Daarnaast een eenvoudige Chardonnay en hun top witte wijn de Isabeau, een ongebruikelijk, maar heerlijke, combinatie van Chardonnay, Semillon en Viognier.
Vinolo is in Nederland exclusief importeur van de wijnen van Allée Bleue.

Naam
: Allée Bleue Cabernet Sauvignon/Merlot
Regio
: Stellenbosch
Druifsoort
: Cabernet Sauvignon: 56%, Merlot 44%
Producent
: Allée Bleue
Jaar
: 2013
Kleur
: Rood
Soort
:
Land
: Zuid-Afrika
Alcoholpercentage
: 14,5%