Loriot-Pagel | Champagne Brut Carte d鈥橭r
Loriot-Pagel | Champagne Brut Carte d鈥橭r
Een mooie volle Champagne met rijpingsaroma's en 贸贸k de frisheid van een mousserende wijn. Subtiel, rondeur en souplesse!

Standaard levertijd

Drie werkdagen

鈧33,95
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Joseph Loriot-Pagel | Brut Carte d’Or

Deze champagne van Joseph Loriot Pagel komt uit het plaatsje Festigny in het hart van de Champagne. Gemaakt van 80% Pinot Meunier, 10% Pinot Noir en 10% Chardonnay.
Een delicate mousserende wijn met aroma's van wit fruit. In de smaak frisheid en lengte.
 

Joseph Loriot-Pagel


Familiebedrijf sinds 6 generaties in Festigny. Huidige wijnmaker is naamgever Joseph zelf. Zijn vrouw is van de familie Pagel. De familie Loriot heeft de wijngaarden in en rond Festigny. Schoonvader Pagel had de wijngaarden in o.a. Avize, een dorpje in de zogenaamde  Grand Cru de la Côte des Blancs. Hier staat ca 1,5 hectare Chardonnay aangeplant.

In 2006 is de oudste zoon, Jean-Philippe (thans 28 jaar) in de zaak gekomen. Hiermee is de opvolging binnen de familie voor de volgende generatie veilig gesteld.

In totaal beschikt het wijnhuis thans over 9 hectare, waarvan 68% is aangeplant met Pinot Meunier, 13% met Pinot Noir en 19% met Chardonnay. De wijnstokken hebben een gemiddelde leeftijd van 28 jaar. Per jaar produceren ze ca 60.000 flessen Champagne.

De assemblages in de Champagne kunnen sterk verschillen. Sommige Champagnes zijn van 3 druivensoorten gemaakt, andere maar van 1. Welke druiven worden gebruikt is afhankelijk van welk deel van de Champagne men zit. De druivensoort is aangepast op de terroir.
In de Vallee de la Marne is veel Pinot Meunier aangeplant. Pinot Meunier zorgt voor structuur en fruittonen in de wijn.

Champagne kan lang rijpen op fles. Na het zogenaamde Dégorger (proces waarbij het bezinksel wordt bevroren en verwijderd) wordt de wijn gekurkt. Hierna kan de Champagne nog ca 3 jaar worden bewaard.  Jospeh heeft thans ca 200.000 flessen in de kelder liggen. Ze worden relatief kort voor de verkoop gekurkt.

In de Champagne is 90% van de grond van echte wijnboeren (vignerons). Deze maken echter maar 30% van de Champagnewijnen. De rest wordt verkocht aan de grote en middelgrote Champagnehuizen. In totaal zijn er ca 16.000 wijnboeren, maar volgens Joseph Loriot zijn er maar 3.000 van serieuze omvang. Totale grondoppervlakte in de Champagne is ca 24.000 hectare. Joseph gebruikt alleen eigen druiven.

Joseph Loriot maakt verschillende soorten Champagne. Wij selecteerden de Brut Carte d’Or, de Grand Cru Blanc de Blancs Millésime en de Cuvée de Réserve Millésime.

Naam
Brut Carte d'Or, Joseph Loriot-Pagel
Regio
Champagne
Druifsoort
Pinot Meunier 80%, Pinot Noir10% en Chardonnay 10%
Producent
Joseph Loriot-Pagel
Kleur
wit
Soort
Champagne
Alcoholpercentage
12,5%