UITVERKOCHT | Château Nardique la Gravière | Bordeaux Rosé 2020
UITVERKOCHT | Château Nardique la Gravière | Bordeaux Rosé 2020
Een heerlijke zomerse rosé uit de Bordeaux, fris met mooie fruittonen en een volle afdronk.

Standaard levertijd

Drie werkdagen

€ 7,95
Prijs per stuk
 

Château Nardique la Gravière | Bordeaux Rosé

De rosé is gemaakt van 70% Cabernet Franc en 30% Merlot. Een heerlijk frisse zalmkleurige rosé met roodfruit aroma's.
De wijnstokken zijn gemiddeld 20 jaar oud en staan op bodems met grind en klei. De wijnbouw is gericht op respect voor het milieu in de HVE-benadering (High Environmental Value; het natuurlijk wieden en grondbewerken van de wijngaard.
De druiven worden geselecteerd in de wijngaard en later nog een keer in de kelder. Er wordt vroeg in de ochtend geoogst, in koele temperaturen om de aroma's van de druiven te behouden. Daarna volgt de persing en vergisting bij lage temperatuur waarna de wijn rijpt op de fijne lie.

De familie Thérése van Château Nardique La Gravière is een sympathiek familiebedrijf in het hart van de Bordeaux streek. Zie ook www.chateau-nardique-la-graviere.com.

 

Château Nardique la Gravière

Dit Château is sinds 1920 eigendom van de familie Therese en beslaat 38 hectare in het hart van de Bordeaux streek. Mometeel zijn vader (2e generatie) en zoon (3e generatie) verantwoordelijk voor de productie van de wijnen. 

In 1920 werd het domein gekocht door de familie Bastard en in 1928 werden de eerste wijnstokken geplant. De enige dochter trouwde in 1949 met Gerard Therese. Hun 2 zonen en kleinzoon Nicolas runnen het bedrijf heden ten dage. Zeer sympathieke wijnbouwers met een grote bevlogenheid om de maximale kwaliteit te halen uit hun druiven. 

Naam
Bordeaux Rosé Château Nardique la Gravière, AOC Bordeaux Rosé
Regio
Bordeaux
Druifsoort
70% Merlot, 30% Cabernet Franc
Producent
Château Nardique la Gravière
Jaar
2020
Kleur
zalmrose
Soort
Rosé
Land
Frankrijk
Alcoholpercentage
13%