Meintzinger | Weissburgunder Trocken 2020

Zuivere, elegante en sappige wijn, heerlijk voor in de zomer op het terras. aroma's van grapefruit en ananas, wat steenfruit en vriendelijk zuur.

Standaard levertijd

3 werkdagen

€ 9,50
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

Het wijnhuis ligt midden in het pittoreske wijndorp Frickenhausen am Main, ongeveer 20 km ten zuidoosten van Würzburg. De familie Meintzinger is sinds 1790 eigenaar van het historische landgoed, dat ooit de wijnmakerij was van de bisschoppen van Würzburg. De oudste delen van het gebouw dateren uit de 13e eeuw, waaronder een kruisgewelfde kelder uit 1475. Hier wordt nog steeds wijn gemaakt, zij het met modernere middelen dan 500 jaar geleden. Maar het basisprincipe zal waarschijnlijk altijd hetzelfde zijn. De 9e generatie van wijnmakers, Jochem Meintzinger, staat hier aan het roer en de 10e generatie, Philippe, staat te popelen om het te gaan overnemen. Meintzinger is momenteel in conversie naar biologische wijnbouw.

Meintzinger heeft 35 ha wijngaarden, met name steillagen, aangeplant met silvaner, weissburgunder, grauburgunder, spätburgunder, riesling en bacchus. Uiteraard wordt een gedeelte van de silvaner in de beroemde Bocksbeutel gebotteld, maar de meeste wijnen gaan in een ‘Flute’.

Naam
Meintzinger Weissburgunder trocken
Regio
Franken
Druifsoort
Weissburgunder (Pinot Blanc)
Producent
Weingut Meintzinger
Jaar
2020
Kleur
wit
Soort
Deutscher Qualitätswein-Gutswein
Land
Duitsland
Alcoholpercentage
12,5%