LAATSTE 6 FLESSEN | Tierra Calma | Cyster 2018

Aroma's van rood fruit; framboos, aardbei en kers. De wijn is jeugdig en de smaak indrukwekkend en evenwichtig; mooie balans in fruit, tannine, alcohol en zure. Prachtige 100% Garnacha!

Standaard levertijd

3 werkdagen

€ 14,50
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen
De wijngaarden liggen ten westen van Madrid, in de regio Sierra de Gredos. Het is een mooi gebied met granietformaties, ruige bergketens en weelderige valleien,erdoorheen loopt de rivier de Arberche en overal staan prachtige olijfbomen tussen de oude wijngaarden. 

De wijngaarden hebben een noordelijke expositie, 700 meter boven zeeniveau. De oude garnacha-bushvines staan op granietachtige bodems aan de voet van de Sierra de Gredos en worden met de hand bewerkt en geoogst. De wijngaarden van het landgoed worden traditioneel verbouwd volgens biologische principes. 

Tijdens de oogst worden de trossen met de grootste zorg handmatig geselecteerd en gesorteerd. De gisting met natuurlijke gisten is een voorwaarde voor deze wijnen. Hierdoor ontstaan er naast alcohol tal van andere stoffen die van doorslaggevend belang zijn voor de complexiteit van de wijn. 
Na de gisting wordt de Garnacha-wijn drie maanden op Franse barriques gerijpt.

De wijn is goed op dronk maar kan ook nog een tijdje bewaard worden. Heerlijk bij wild-gerechten!
 

Naam
Cyster
Regio
Madrid
Druifsoort
Garnacha
Producent
Tierra Calma
Jaar
2018
Kleur
rood
Land
Spanje
Alcoholpercentage
15%