Gelegen in Eguisheim, onder de rook van Colmar, in de Elzas. Zoon Maurice (35 jaar oud) is de wijnmaker. Moeder doet de verkoop en zijn vader is slechts af en toe nog actief. De geschiedenis van deze familie gaat terug tot 1600. Ze bezitten thans ca 9 ha wijngaard in de Elzas en maken alle soorten die de Elzas kent, waaronder de Pinot Blanc, Pinot Gris, Riesling, Gewurztraminer en Pinot Noir. Zij bezitten Grand Cru wijngaarden op de Eichberg en de Pfersigberg. 

Ze bezitten een huis in het centrum van Eguisheim. Hier is het proeflokaal. Vroeger woonde hier ook de familie, maar nu wordt het geheel verbouwd tot Chambre d’Hotes.
De wijn wordt iets verderop gemaakt, in een loods, waar ze meer ruimte hebben. Hier maken ze ook de Cremant, die gemaakt wordt als een Champagne.

Sinds 2000 maakt Gingliger de wijnen op biologische wijze, dat betekent zonder chemische bestrijdingsmiddelen. Wij selecteerden de Pinot Blanc van dit wijnhuis. 
Maurice is een jonge wijnboer met ambities. Hij huurt de komende 3 jaar 6 hectare grond bij. De productie gaat daarmee van 80.000 flessen naar 110.000 flessen. Daarna zal hij deze grond kopen.
    10-04-2017 21:24     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.