Cheval Quancard | Château La Croix Margautot 2011

Heerlijke volle en zachte rode wijn uit de beroemdste wijnstreek van Frankrijk.

Standaard levertijd

Drie werkdagen

€ 13,25
€ 8,25
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

Cheval Quancard | Château La Croix Margautot

Haut-Medoc van Merlot (55%), Cabernet Sauvignon (40%) en Cabernet Franc (5%). Vanuit het dorpje Cissac, tussen Saint-Estèphe en Pauillac. De stokken zijn gemiddeld 22 jaar oud.

Deze robijnrode Bordeaux is gerijpt op eikenhouten vaten. Reeds goed te drinken, maar rijpt door tot 2016 - 2019. Heerlijke volle en zachte rode wijn uit de beroemdste wijnstreek van Frankrijk. Château La Croix Margautot is een zachte rode Bordeaux. In de proeverijen waar we deze schenken is het steevast één van de favorieten. Te combineren met rood vlees en kaas.

Cheval Quancard

Dit wijnhuis is in 1844 gestart door Paul Quancard en wordt nu, enkele generaties later, geleid door Marcel Quancard. In 1998 is het hart van het bedrijf neergestreken in Carbon Blanc, een dorpje ten nord-oosten van de stad Bordeaux. Hier heeft Cheval Quancard opslag en bottelfaciliteiten. 

Cheval Quancard is zowel producent als een handelshuis. Ze bezitten diverse eigen chateaus waar ze de druiven zelf verbouwen en de wijn zelf maken, zoals Château La Croix Margautot (Haut-Medoc) en Châteua Cossieu-Coutelin (Saint-Estèphe). 

Naam
Château La Croix Margautot
Regio
Bordeaux
Druifsoort
Merlot, Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc
Producent
Cheval Quancard
Jaar
2011
Kleur
Rood
Land
Alcoholpercentage
13%