A Telleira | Godello 2019

Mooie pure Godello; ziltig, romig, rond, rijp fruit en veel lengte. Gastronomisch en als aperitief een topwijn! (én een Juichwijn! :-)

Standaard levertijd

drie werkdagen

€ 14,50
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

Ribeiro ligt op zo’n 45 kilometer van de Atlantische Oceaan. Het ligt ten noordoosten van Condado do Tea, een van de subzones van Rías Baixas, en ten westen van de stad Ourense. Het gebied wordt in het zuiden doorsneden door de rivier Miño, die de grens vormt met Portugal. De wijngaarden liggen vooral op de hellingen van de Miñovallei, op een hoogte van 150 tot 350 meter boven zeeniveau. De bodem bestaat hoofdzakelijk uit graniet, keien en klei.

A Telleira
A Telleira is een familiebedrijf waar de 3e generatie aan het roer staat. Ze bezitten de oudste wijngaarden in het hart van de regio. Wijnmaker Pablo Estevez is in 2018 uitgeroepen tot ‘de beste wijnmaker voor jonge wijnen van Spanje’. In hun wijngaarden staan uitsluitend lokale druivenrassen aangeplant: godello, treixadura en loureira voor witte wijn en mencía voor rode wijn. 
Van godello worden de meest gastronomische wijnen gemaakt ('It combines the structure of white burgundy with the finesse of a juicily mineral grape’).

Naam
Godello
Regio
Ribeiro, Galicië
Druifsoort
Godello
Producent
A Telleira
Jaar
2019
Kleur
wit
Land
Spanje
Alcoholpercentage
13,5%